Kupní smlouva a plná moc na přepis vozidla

Při přepisu vozidla je vhodné mít správně připravené dokumenty a dobré informace. K tomu patří platná kupní smlouva, doklady totožnosti obou stran a dohoda kdo vozidlo přepíše.

Kupní smlouva a plná moc na přepis vozidla

Při přepisu vozidla je vhodné mít správně připravené dokumenty a dobré informace. K tomu patří platná kupní smlouva, doklady totožnosti obou stran a dohoda kdo vozidlo přepíše.

Koupě nového auta je významným rozhodnutím, které vyžaduje pečlivou přípravu a informovanost. Od začátku je důležité postupovat svědomitě, což vám pomůže předejít budoucím problémům a plně si užít nové vozidlo. Klíčové je mít dobrou kupní smlouvu, správné pojištění a znát proces přepisu vozidla.

Kupní smlouva

Kupní smlouva je základním dokumentem při koupi vozidla. Měla by obsahovat identifikaci prodávajícího a kupujícího, podrobné informace o vozidle (včetně typu, modelu, roku výroby, RZ, VIN kódu a dalších), cenu, způsob platby, informace o záruce a odpovědnosti, a datum a podpisy. Před podpisem smlouvy si ji pečlivě prostudujte a ujistěte se, že obsahuje všechny důležité informace.

  Stáhněte si vzor kupní smlouvy zde:

            Formát MS Word
            Formát PDF

Pojištění

Při koupi vozidla nesmíte zapomenout na pojištění. Povinné ručení by mělo být uzavřeno ihned v den koupě vozidla. Pro zajištění pojištění budete potřebovat informace o vozidle (značka, model, rok výroby, VIN, průměrný roční nájezd) a vaše osobní údaje. Dále si vyberte vhodný typ pojištění, ať už základní povinné ručení nebo rozšířené havarijní pojištění a různá připojištění. Porovnat nabídky jednotlivých pojišťoven si můžete zde. 

Plná moc na přepis vozidla

Přepis vozidla je posledním krokem procesu koupě a je třeba jej provést na příslušném úřadě. Je zodpovědností obou stran (prodávajícího a kupujícího) zajistit, že přepis proběhne správně. Využití plné moci může usnadnit proces, zvláště pokud jedna ze stran nemůže být přítomna osobně. Náklady na přepis obvykle hradí kupující, ale je možné se dohodnout i jinak. Důležité je mít při přepisu všechny potřebné dokumenty včetně platné kupní smlouvy a pojištění vozidla. Je doporučeno použít aktuální vzorový formulář pro plnou moc, aby byly splněny všechny právní požadavky. Plná moc k přepisu vozidla musí být úředně ověřená.

  Stáhněte si plnou moc na přepis vozidla zde:

            Formát MS Word

            Formát PDF



Tento strukturovaný přístup vám pomůže zvládnout proces koupě a přepisu vozidla bez zbytečných komplikací.