Povinné ručení od pojišťovny VZP

Povinné ručení od pojišťovny VZP

Pojištění odpovědnosti za provoz motorových vozidel, všeobecně známé pod kratším názvem povinné ručení, musí mít sjednané každý majitel či provozovatel motorového vozidla. Výhodou je, že si každý může vybírat z pestré nabídky pojišťovnu, která nejlépe splní jeho představy. Počet těchto poskytovatelů byl nedávno rozšířen o Pojišťovnu VZP, a.s., která jako další získala licenci na pojištění vozidel. 

Povinné ručení a havarijní pojištění

To jsou dva nové produkty, o které Všeobecná zdravotní pojišťovna rozšíří své dosavadní portfolio. Pojišťovna VZP, dceřinná společnost Všeobecné zdravotní pojišťovny, je ryze česká, komerční akciová společnost, která tento zbrusu nový produkt hodlá nabízet motoristům v prvním čtvrtletí příštího roku. Licenci od České národní banky na poskytování pojištění vozidel získala VZP na konci roku 2017, takže tak má „zelenou“ k uvedení tohoto produktu na trh. Povinné ručení a havarijní pojištění vozidel tak rozšíří nabídku všech pojištění, která tak bude komplexní. Podle vyjádření představitelů VZP bude pojištění vozidel spadat do kategorie kvalitní pojištění za rozumnou cenu. Český trh s pojištěním vozidel tak bude obohacen a kultivován, neboť tento produkt přinese celou řadu novinek a inovací. 

Pojištění online

Zájemci o povinné ručení a havarijní pojištění svého vozidla si budou moci toto pojištění u VZP sjednat on-line. Umožní jim to aplikace „Pojištění vozidel Jízda“, kterou najdou na internetových stránkách VZP. Zde bude jednoduchý formulář, do kterého uvedete několik údajů. Ty jsou rozděleny na  údaje o vozidle a na údaje o pojistníkovi. Kolonky vztahující se k vozidlu obsahují údaje o druhu, značce a modelu vozidla, o palivu, objemu motoru, celkové hmotnosti, počtu sedadel a pro jaký účel je vozidlo používáno. U všech těchto kolonek je na výběr několik variant, které stačí zaškrtnout. Údaje o pojistníkovi jsou stručné, stačí pouze křestní jméno a rodné číslo pro zjištění škodního průběhu v databázi ČKP, dále už jen PSČ a kontaktní spojení.  

Co pojištění vozidel Jízda nabízí?

VZP se chce zastávat slušných řidičů, kteří by neměli doplácet na ty špatné. Pojistné sazby jsou nastaveny tak, aby nebourající řidič dosáhl na ty nejvýhodnější ceny. Proto je tento produkt nejvýhodnější pro řidiče, kteří jezdí bez nehod. K dalším výhodám patří rychlá asistenční služba a přistavení náhradního vozidla na místo nehody. Další službou je odtah do servisu až 150 km a vyřešení starostí, které jsou s havárií a odtahem spojeny. Například je to dotankování paliva, výměna pneumatik, dobití baterie atd.

Na rozdíl od jiných pojišťoven se u VZP vyplatí sjednat havarijní pojištění i majitelům starších vozidel, jelikož komplexní pojištění vozidel je u této pojišťovny nastaveno velice výhodně. 

Kdo si může autopojištění u VZP sjednat?

Samozřejmě není určeno pouze klientům VZP, ale povinné ručení i havarijní pojištění si může sjednat každý. Stačí zajít na některou pobočku nebo si dohodnout schůzku s obchodním zprostředkovatelem. Třetí variantou je sjednat si pojištění online.