Novinky

Novinky

Nové články k tomuto pojištění

Věděli jste, že jsou bankovní vklady pojištěné?

15.5.2019
Vklady v bankách, stavebních spořitelnách nebo v družstevních záložnách mají klienti již více než dvacet let ze zákona pojištěny. Pokud by tedy peněžní ústav zkrachoval, střadatelé o své peníze nepřijdou.

Má větší smysl se pojistit proti vodě nebo ohni?

25.4.2019
Pro oba živly je příznačná lidová moudrost, že jsou dobrými sluhy, ale zlými pány. Pokud se někoho zeptáte, zda se bojí více zničení svého obydlí ohněm nebo vodou, většina odpoví, že větší strach má z ohně.

Zabouchnuté klíče: Jak postupovat a pomůže pojišťovna?

20.4.2019
Ranní stres či průvan, to jsou nejčastější příčiny klíčů v bytě a vy stojíte na chodbě před zabouchnutými dveřmi. Komu z nás se již někdy nestalo? Je to nepříjemná situace, nikoliv však neřešitelná.

Je možné pojistit chatu v záplavové oblasti?

15.4.2019
Při kupování domu či rekreační chaty si kromě jiného také prověřte, zda vámi vyhlédnutý objekt nestojí v povodňové oblasti. Pokud by došlo k záplavě, pojišťovna by vám škodu neuhradila.

Jak se změny v zákoně projevily v praxi pojištění nákladu v roce 2019?

15.4.2019
Víte že dopravci odpovídají za náklad omezeně podle hmotnosti nákladu? Vždy to tak bylo v mezinárodní dopravě a od roku 2019 to platí i ve vnitrostátní dopravě. Dopravce však může odpovídat i za celý náklad, čtěte dál a dozvíte se kdy a jak to udělat.

Pojištění domácnosti vs pojištění nemovitosti: Jaký je mezi nimi rozdíl?

25.3.2019
Chcete-li mít svou nemovitost chráněnou komplexně, měli byste uzavřít pojistnou smlouvu na nemovitost a také na domácnost. Důvodem je například fakt, že například případy vytopených domácností loni stouply o 11%.

Jaká pojištění vedou u zvířat?

15.3.2019
Nejvíce lidé pojišťují své psy a kočky, což je logické, neboť jsou to v ČR nejrozšířenější domácí mazlíčci. Častěji jsou psi a kočky pojišťováni ve větších městech, kde je veterinární léčba dražší.

Vyplatí se přepojištění pojistné smlouvy?

20.2.2019
Přepojištěním se často myslí především ukončení stávající pojistky a sjednání nové navazující na předchozí. Nová pojistka může být u stejné pojišťovny, ale i u jiné. V některých případech se to vyplatí, jindy nikoliv.

Na co dát pozor při ukončování pojistné smlouvy?

10.2.2019
Uzavření smlouvy je vcelku jednoduché, neboť stačí přečíst podmínky, podepsat smlouvu a jste pojištěni. Kamenem úrazu jsou právě podmínky, které většina z nás prolétne jen zběžně, a ani doma se k jejich prostudování nepřinutí.

Na freeride lyžování nemusí běžné pojištění stačit

25.1.2019
Zimním radovánkám na horách se s oblibou věnuje stále více lidí. Mnohým ale již nestačí upravené sjezdovky a vyhledávají adrenalinové lyžování na neupravených svazích. Pro tento způsob sjezdového lyžování se již vžil název Freeride.

Proč je vhodné aktualizovat pojistky?

20.1.2019
Pokud si člověk sjedná pojištění a podepíše smlouvu, nechce se již tímto pro něj uzavřenou záležitostí dále zaobírat. Přitom je dobré jednou za čas pojistku aktualizovat, a to hlavně z finančního hlediska.

Cesta za lyžováním se může bez pojištění velmi prodražit

15.1.2019
Údajně jeden týden zimní dovolené má na naše zdraví stejně pozitivní účinek, jako delší dovolená v létě. Až se tedy budete těšit na lyže a balit vše potřebné, nezapomeňte na cestovní pojištění.
123456789