Novinky

Novinky

Nové články k tomuto pojištění

Úrazové pojištění a adrenalinové sporty

24.9.2018

Často užíváme rčení „Sportem ku zdraví“. Paradoxem ovšem je, že právě při pohybových aktivitách dochází velmi často k závažným úrazům.

Co byste měli vědět o havarijním pojištění?

12.9.2018

Neustále se zvyšující počet automobilů znamená také hustší provoz na silnicích a s tím pochopitelně souvisí i vyšší počet dopravních nehod. Pravděpodobnost, že se i vy stanete účastníkem nehody je proto také větší.

Je možné pojistit jízdní kolo?

25.8.2018
Současná moderní jízdní kola nejsou žádnou levnou záležitostí. Proto je případná ztráta kola citelným zásahem do peněženky. Zmírnit to může pojištění jízdního kola.

Jak změnit pojišťovnu, když nejste spokojeni s povinným ručením?

20.8.2018

Chcete-li změnit pojišťovnu, u které platíte povinné ručení, je dobré se nejprve seznámit s pravidly, která je třeba dodržet a na co si dát pozor.

Vybíráte cestovní pojištění? Na toto dejte pozor

15.8.2018
Kdo by se netěšil na zahraniční dovolenou někde u moře, nebo na horách. Cestování má v oblibě spousta Čechů, kteří podle statistik podniknou ročně na sedm miliónů zahraničních cest.

Je možné sjednat cestovní pojištění ze zahraničí?

25.7.2018
Než vyjedeme na vytouženou dovolenou v zahraničí, je třeba udělat mnoho věcí. Mezi nejdůležitější patří cestovní pojištění. V návalu cestovní horečky, řešení problémů ...

Na co si dát pozor při těhotenství a cestovním pojištění

20.7.2018
Žena může cestovat i v době svého těhotenství. Musí si ovšem dát pozor na výluky v cestovním pojištění. Také by se raději měla vyhnout některým destinacím.

U ztraceného zavazadla žádejte odškodné

15.7.2018
Ztráta zavazadla je nepříjemností, která může i zkazit dovolenou. Dojde-li na letišti ke ztrátě vašeho zavazadla, nebo je dostanete se zpožděním či poškozené, neváhejte žádat o odškodné.

Počet zraněných dětí přibývá

25.6.2018
Většina dětí se zraní ve svém volném čase, při sportování nebo zájmové činnosti. Ovšem roste také počet úrazům ve škole, nejen při tělocviku, ale také o přestávkách, na školních výletech apd. Za poslední uplynulý školní rok bylo zaznamenáno 42 577 úrazů.

Co udělat pro změnu zdravotní pojišťovny?

20.6.2018
V České republice funguje celkem sedm zdravotních pojišťoven a každý si může dobrovolně zvolit, u které chce být. V průběhu života lze pojišťovny měnit, ovšem vždy maximálně jednou za dvanáct měsíců.

Pojištění zemědělců proti suchu nebo mokru by mnozí uvítali

15.6.2018
Zemědělcům nejvíce škodí výkyvy počasí. Jejich hrozbou je jak sucho, tak mokro v důsledku přívalových dešťů a záplav. Proto všichni zemědělci s nadějí očekávají po dlouhých letech chystaný fond, který jim umožní pojistit se proti suchu nebo mokru v době dozrávání obilí i proti jiným událostem.

Komu se vyplatí celoroční cestovní pojištění?

29.5.2018
Kvůli týdenní dovolené u moře nebo víkendovému poznávacímu zájezdu se nevyplatí sjednávat celoroční cestovní pojištění. Jiné to je u cestovatelů, kteří vyjíždění za hranice často a pravidelně.
123456789