Novinky

Novinky

Nové články k tomuto pojištění

Na co dát pozor při ukončování pojistné smlouvy?

10.2.2019
Uzavření smlouvy je vcelku jednoduché, neboť stačí přečíst podmínky, podepsat smlouvu a jste pojištěni. Kamenem úrazu jsou právě podmínky, které většina z nás prolétne jen zběžně, a ani doma se k jejich prostudování nepřinutí.

Na freeride lyžování nemusí běžné pojištění stačit

25.1.2019
Zimním radovánkám na horách se s oblibou věnuje stále více lidí. Mnohým ale již nestačí upravené sjezdovky a vyhledávají adrenalinové lyžování na neupravených svazích. Pro tento způsob sjezdového lyžování se již vžil název Freeride.

Proč je vhodné aktualizovat pojistky?

20.1.2019
Pokud si člověk sjedná pojištění a podepíše smlouvu, nechce se již tímto pro něj uzavřenou záležitostí dále zaobírat. Přitom je dobré jednou za čas pojistku aktualizovat, a to hlavně z finančního hlediska.

Cesta za lyžováním se může bez pojištění velmi prodražit

15.1.2019
Údajně jeden týden zimní dovolené má na naše zdraví stejně pozitivní účinek, jako delší dovolená v létě. Až se tedy budete těšit na lyže a balit vše potřebné, nezapomeňte na cestovní pojištění.

V jakých případech nemusí u cestovního pojištění pojišťovny platit?

25.12.2018
Vyjet na zahraniční dovolenou bez cestovního pojištění se nemusí vyplatit. Je to užitečná věc, ovšem je třeba dodržet stanovené podmínky, aby člověk nezůstal bez plnění, které očekával.

Absurdní výluky z pojištění

10.12.2018
Některé výluky jsou opravdu absurdní a v anketě mezi lidi se na prvním místě umístilo „zanedbání povinnosti pojištěného“, pro jehož vítězství hlasovalo více než 14 tisíc lidí. Dalšími absurdními výlukami jsou výluka z hlediska nejednoznačné identifikace, vznik nepředvídatelných okolností, neposkytnutí vyčerpávajících informací, pojištění výrobku v záruce, karenční doba a některé další.

Při výběru havarijního pojištění buďte obezřetní

25.11.2018

Každý řidič ví, že bez povinného ručení nesmí na silnici vyjet. Jeho účelem je především chránit druhé účastníky provozu. Pro případ vzniku škody na vašem autě a vaší vinou je potřeba mít sjednané havarijní pojištění.

Finanční způsobilost dopravce v roce 2019

21.11.2018

Finanční způsobilost dopravce - nová sazba na rok 2019 už byla stanovena. Je to 231 885 Kč za první vozidlo a na každé další vozidlo 128 825 Kč. Oproti roku 2018 tedy částka opět klesá.

Střet se zvěří a pojištění: Co byste měli vědět?

15.11.2018
V podzimním období hrozí motoristům více než jindy riziko srážky s lesní zvěří. I v malé rychlosti může srna, ale především divočák způsobit na vozidle značnou škodu. Až se vzpamatujete z prvotního šoku a pocitu, že jste ublížili živému tvoru, začnete řešit vzniklou škodu na autě. Pomoci může havarijní pojistka a někdy i povinné ručení.

Co byste měli vědět o pojištění dětí?

10.11.2018

Děti jsou neposedné a není proto divu, že u nich dochází často k úrazům. Ve škole to bývá nejčastěji o přestávkách nebo při tělocviku. Rodiče často váhají, zde se vyplatí sjednat dětské pojištění na školní rok nebo i prázdniny.

U pojištění často sázíme na rizika, která nám nehrozí

25.10.2018
Pojistit si dům stojící na kopci proti povodni je zřejmým nesmyslem. Přesto řada lidí na podobná rizika sází. Nejčastěji to bývá u životního pojištění, kdy si lidé sjednají naprosto nevyhovující pojistku, pojistí si nevhodná rizika nebo se neinformují o pojistných podmínkách.

Vypovězení pojistné smlouvy: Jak na to?

15.10.2018
Nejste-li spokojeni se svou pojišťovnou a chcete přejít k jiné, nezbývá, než stávající pojistnou smlouvu vypovědět. Pokud jste se doposud o obsah pojistné smlouvy nestaraly, pojistku neaktualizovali a neznáte ani smluvní podmínky, můžete být při předčasném ukončení smlouvy překvapeni, že rozvázat smlouvu s pojišťovnou není vůbec snadným krokem.
123456789